Mitt strå till stacken

« En bild på mig. | Startsida | Klassikern 2014 »

05 mars 2013

Vintersim

Jag tycker att Skellefteå är en fantastisk stad och verkligen lever upp till mottot "Ger idéerna plats". Den är lagom stor för att vara en småstad men har ambitioner att vara en eventstad av stora mått. Mina favoriter är Trästocksfestivalen, Matfesten och Berättarfestivalen samt det fantastiska tillskott vi fick förra året. Vintersimmet. 

För mig som älskar utmaningar var det självklart att ställa upp förra året vid premiärtävlingen. Det var en verklig upplevelse med den väldigt kalla luften och inramning med publik och tävlingsorganisation att jag har gått och längtat till detta årets tävling. Detta år hade jag anmält mig till det individuella loppet och även fått ihop ett landstingslag till staffetten. 

På morgonen när jag vaknade var jag lite nervös, tävlingsnerverna hade slagit till och jag hade ett silver att försvara från förra året. Nu hade jag dock varit sjuk bara dagarna innan och hade en liten formsvacka så för att det skulle gå vägen att ta medalj var jag tvungen att prestera på absolut topp. 

Jag åkte in till stan vid 8 och gick och tittade då de förberedde bassängen, en kille simmade runt med torrdräkt och tog bort en del is och några stod på kanten och gjorde detsamma. Det såg faktiskt väldigt lockande ut. Därefter var det dags att gå och skriva in sig och göra sig redo. 

Det var trångt och jag fick nästan knuffa mig fram genom all publik för att hinna med funktionären som följde mitt heats deltagare till bassängen. Skoj att intresset är så stort. När vi stod redo vid kanten blev vi alla intervjuade vilket var riktigt roligt, jag passade på att hälsa till mina barn som stod i publiken, sedan sade startern "Take off your clothes". Jag tog av badrocken och tofflorna och lade dem i hinken som kommer att bäras till där vi klev upp. Jag frös om fötterna men annars var det lugnt. "Get in the water" tror jag han sade och jag klev ner, vattnet kändes inte alls kallt utan nästan lättare än att hoppa i en kall simbassäng, nu var jag verkligen beredd på att det ska vara kallt. "På edra platser", jag kollade in motståndet kort och tog sedan sikte på andra sidan. "Kör!". Jag simmade på allt vad jag hade, var lite stressad och fick inte riktigt det trycket i tagen som jag kan. En av mina motståndare simmade väldigt fort och jag gjorde vad jag kunde för att komma ifatt men det var kört. Det tog 17 sekunder, sedan var jag framme. Klev upp ur vattnet och stoppade in fötterna i tofflorna, sedan är jag odödlig i några minuter. Endorfinerna slog till och jag glömde helt bort att det var kallt, logiskt visste jag att jag måste in i värmen och göra mig redo för nästa lopp men just där och då spelade kylan ingen roll. Efter att ha grattats av Stina och barnen så var det dags att gå in och torka.

Efter att ha druckit lite buljong och ätit en smörgås jag hade med mig så var det dags för staffetten, men den sparar jag till ett annat blogginlägg.

Här kommer lite bilder från dagen.

Vintersim5

Vintersim4

Vintersim3

Vintersim1

Vintersim2

Kommentarer

Du kan inte längre kommentera den här sidan

Sök

Om Mitt strå till stacken

Daniel Sjögren
Jag heter Daniel Sjögren och är en föräldraledig trebarnsfarsa som bor i Örviken utanför Skellefteå. Annars så jobbar jag med friskvård inom Västerbottens läns landsting och studerar även arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle. Jag kommer att blogga om mina intressen, livet som småbarnsförälder och föreningsmänniska. Jag har även tänkt att kommentera en del av de rön och debatter som finns inom området friskvård och hälsa. Jag tänker att ett bra liv bygger vi tillsammans och här kommer jag att skriva lite om hur jag drar mitt strå till stacken.