Framtidsplaner

« april 2013 | Startsida | oktober 2013 »

2 inlägg från maj 2013

19 maj 2013

Underbar sommarvärme!

Det har varit en bra vecka! Redan på måndagmorgon när jag, supertrött efter helgens långa resa, märkte att björkarna hade börjat slå ut och bli gröna. Sedan dess har det bara blivit varmare och grönare! I fredags gick jag och ett par kollegor och satte oss på en uteservering efter jobbet. Där satt vi tills klockan var nästan nio och det var dags för mig att ta tåget hem. Underbart!

Gårdagen var inte sämre, solen sken och det var sommarvärme hela dagen. Jag var i Sundsvall och kollade runt på sånt som jag vill köpa när jag har flyttat till nya lägenheten. Jag höll dock fingrarna i styr, köpte ingenting!

Söndagar är dock min favoritdag! Jag började med att tvätta och hänga tvätten ute, bara det gör att jag blir lycklig och får sommarkänslor! Jag trotsade värmen och gick på gymmet, körde lite crossfit-teknik eftersom alla crossfit:are verkade vara upptagna så det blev inget pass. Jag svettades ändå och kroppen skakade efteråt. Att sedan få gå hem och äta ordentligt med mat är den bästa känslan. Idag satt jag ute på uteplatsen, och det var nästan för varmt att äta varm mat ute. Låg sedan i solstolen hela eftermiddagen och fick lite färg. Sedan tog jag en promenad runt Lillfjärden med en vän i öronen. Nu ska jag snart få mig lite mat innan det är dags för hockeyfinal. Ja, det är underbart med söndag, eller hur?!

Vad har du gjort idag?

09 maj 2013

Ett sätt att varva ner

Vilket underbart väder vi haft dom senaste dagarna! Jag blir så himla lycklig av att mötas av solen när jag går ut på morgonen och innan jag går från jobbet så är det så varmt och jag inser att jag har alldeles för mycket kläder. På tåget hem är det nästan som en bastu, men när jag tänker på att det inte var så längesedan jag frös när jag gick till jobbet så gör det ingenting.

Det är snart dags för mig att flytta igen. Jag fick ju nytt jobb i Gävle och bestämde mig för att pendla till en början, vilket innebär 4 timmars restid till och från jobbet per dag. Jag går hemifrån ungefär kl  06.20 på morgonen, och är hemma kl 18.30. Då byter jag snabbt om och sticker till gymmet för ett pass, sedan hem och har jag tur har jag matlåda klar så att jag i alla fall slipper laga mat, äter och sedan går jag och lägger mig. På tåget försöker jag hinna med mina studier, så att jag har den där lediga stunden för träning på kvällen.

Jag har insett att nu, mer än någonsin, är det otroligt viktigt för mig att få den stunden på gymmet. Även om jag är supertrött när jag kommer hem, kanske lite hungrig/grinig och vill helst slänga mig på soffan, så är det bra att jag kommer iväg. Jag tar bilen till gymmet, även om jag har gångavstånd, bara för att jag ska komma iväg. För väl på gymmet så tar jag i, jag svettas och all stress som jag eventuellt samlat på mig under dagen används för att bli starkare. När jag är klar har jag bearbeta dagens problem och svåra situationer, och en känsla av att "nu är jag klar, nöjd, för dagen och nu kan jag äta, vila och återhämta mig".

Jag stronger

Hur gör du för att varva ner?

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.