Framtidsplaner

« februari 2013 | Startsida | maj 2013 »

1 inlägg från april 2013

21 april 2013

Vår och nytt jobb

Hej va tiden går! Känns som om jag nyss kämpade mig runt i snön, men idag har jag suttit på min uteplats i solen, hängt de nytvättade kläderna utomhus och putsat fönstrena. Härligt med vår, eller hur?

Sedan två veckor tillbaka så arbetar jag numera i Gävle. Jag bor fortfarande kvar i Hudiksvall, pendlar varje dag med tåg.  Mitt nya arbete är spännande och jag vet att jag blir kvar en längre tid. Jag jobbar halvtid på barn- och ungdomshabiliteringen där jag försöker hjälpa barn som har psykiska och fysiska funktionshinder som på ett eller annat sätt har svårt att äta optimalt. 25 % av min tid är jag på dietistmottagningen och träffar patienter med magtarmsjukdomar och endokrina/hormonella sjukdomar. Den resterande fjärdelelen av tiden är jag på en rättspsykiatrisk avdelning och jobbar med ett projekt.

Det är lite tufft att pendla, det kan jag erkänna, men det är bra att det finns den möjligheten innan man bestämmer sig för att flytta. Det krävs lite planering att hinna med mat, jobb, plugg och träning, men det går! Jag åker hemifrån strax före halv sju på morgonen och är hemma halv sju på kvällen. Jag har ca 2,5 timmar på tåget per dag och den tiden använder jag för att plugga. Det innebär att jag behöver inte plugga så mycket när jag är hemma och ledig. På tåget hem ser jag till att jag har med mig något vettigt mellanmål, så att jag kan träna så fort jag kommer hem. Jag byter bara om och åker på gymmet direkt! Något annat jag ser till att ha är matlådor! Inte bara för att äta på jobbet utan för att jag ska slippa stå och laga mat när jag kommer hem från gymmet. Jag värmer maten, fixar lite fräscha grönsaker och behöver inte ta till nödlösningar eller snabbmat.

Tyvärr så blir bloggandet lidande när jag har såhär fullt upp, men tänker i alla fall försöka hinna med en uppdatering i veckan, det är mitt mål. Nuförtiden har det kanske bara blivit en gång i månaden om ens det. Men om det är någon som läser, vad vill ni läsa om?

Ha det gott i vårsolen!

 

 

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.