Framtidsplaner

« Ångest inför att återgå till arbetet? Inte jag! | Startsida | Vår och nytt jobb »

10 februari 2013

Satsar

Det är snart 6 månader sedan jag lämnade Arvidsjaur för andra gången i mitt liv för att prova något nytt, utvecklas och få nya erfarenheter. Det senaste halvåret har gått väldigt fort och mitt vikariat börjar lida mot sitt slut. Jag vet att jag kommer vara tvungen att sluta på arbetsplatsen där jag är nu, och jag har sökt nya jobb och dessutom har det kommit nåt erbjudande om ett nytt jobb. Exakt hur det blir är ännu inte klart ännu.

Det jag vet är att jag har lämnat Arvidsjaur på riktigt. Jag har sagt upp lägenheten och kommer de närmaste två månaderna städa ur den och försöka stoppa undan möblerna jag har hos mina föräldrar. Det är en bitterljuv känsla. Skönt att äntligen ta det beslutet och fullt ut satsa på min karriär. Samtidigt känns det förjävligt, rent ut sagt, att lämna familj och vänner (som väntar utökning). Jag vet dock att jag mår bäst när jag lever på ett sätt där jag utvecklas, lär mig saker och utmanas. 

Just nu jobbar jag heltid som dietist och jag pluggar på halvtid. Studierna påbörjade jag eftersom jag "fortfarande är ung" och inte har så mycket annat än mig själv just nu, vilket kan vara en fördel om man vill ta en masterexamen. Jag satsar på mig själv just nu. Eller, det har jag väl gjort under en lång tid, men nu är det verkligen det enda som spelar roll. Jag har slutat bry mig om vad andra tycker. 

Det enda jag skulle vilja är att alla som önskar, vill och borde göra något liknande, vågade ta steget och göra det. Det är ingen big deal att flytta 60 mil till en ny stad och börja ett nytt jobb. Du kan alltid lägga ut säkerhetsnät, kuddar och madrasser som tar emot dig om du faller. Det är en sån klyscha men det är bättre att ångra något man gjort än att ångra något man aldrig gjorde. 


Kommentarer

Du kan inte längre kommentera den här sidan

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.