Framtidsplaner

« Motivation - Inspiration | Startsida | Ångest inför att återgå till arbetet? Inte jag! »

27 december 2012

Nyårslöfte?

Det är bara några dagar kvar av det nya året nu. Det är nu vi känner oss lite blekfeta av all julmat och dricka. Det är nu vi tittar oss i spegeln och tänker att, "nästa år, då ska jag.." Eller är det bara jag? 

Först och främst, kom ihåg att det vi äter mellan jul och nyår spelar mindre roll än vad vi äter mellan nyår och jul. Jag tycker därför att vi inte ska må så dåligt över vad vi stoppar i oss just nu, utan hellre fundera över hur det ser ut resten av tiden på året. 

När man sedan ska sätta upp sina mål, och det här tjatar jag ofta om, så är det vissa saker jag tycker man ska tänka på:

Specifikt. Ditt mål måste vara så specifikt att du vet vad det är du ska uppnå och du ska veta när du gjort det. 

Mätbart. Hur kan man veta att man nått sitt mål om det inte är mätbart? T.ex "att börja träna" är ett dåligt mål men "att träna 3 gånger i veckan" är bättre. 

Acceptabelt. Känns detta målet okej för dig? 

Realistiskt. Du ska veta att det är ett mål som du klarar av, så att du inte sätter alldeles för höga mål som du omöjligt kan nå upp till. 

Tidsbegränsat. Sätt en tid, när ska du börja och när ska du ha nått ditt mål. 

Har du några nyårslöften? 

Kommentarer

Du kan inte längre kommentera den här sidan

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.