Framtidsplaner

« Varm i kläderna | Startsida | Nyårslöfte? »

19 november 2012

Motivation - Inspiration

I början av oktober drog det igång en tävling på jobbet. En stegtävling där vi, ett gäng dietister, sjukgymnaster och arbetsterapeuter som jobbar i hus 11 har tävlat mot de arbetsterapeuter och sjukgymnaster som jobbar på medicingympan. 

Jag hakade på för att det verkade vara en rätt roligt grej. När tävlingen började tränade jag en hel del och tänkte att det inte skulle vara några problem att hålla målet med i snitt 10 000 steg per dag. Och det har gått ganska bra. Däremot har det fått mig att ändra på mina vanor. 

Jag har några trappor att springa i mitt arbete. Ibland har jag varit lat och tagit hissen. Sen den här tävlingen började har jag slutat ta hissen. Och jag tar mer än gärna en sväng extra till avdelningarna eller nån annan stans på sjukhuset. Det är inte så att jag "sparar" mig så att jag slipper gå extra. Jag har ökat min vardagsaktivitet markant. Dessutom har vår fantastiska lagledare och kollega ställt upp och lett gympa för oss i laget, men också andra som arbetar på våran arbetsplats. Det är jätteroligt och såklart smidigt att göra bort träningen direkt efter jobbet. 

Jag vill skriva det här inlägget som ett litet tips på hur man genom enkla medel förändra sitt liv mot att bli lite mer hälsosamt. 

  • Välj alltid trapporna. Gå ett par minuter tidigare så hinner du flåsa klart innan du går in på mötet. Efter ett par veckor märker du att flåset blivit bättre. 
  • Spara inte på stegen. Gå direkt och får du gå någon extra gång så se det som en bonus, du får ju lite extra steg. 
  • Använd stegräknare och ha som mål att nå 10 000 steg per dag. Då får du svart på vitt hur mycket du rör på dig och hur mycket du borde röra på dig. 
  • Dra ihop ett gäng och gör det tillsammans. Då kan man peppa varandra och kanske motionera tillsammans. 

Wpid-img_20121019_102833
Tävlingen avslutas nu i början av december. Då kommer nästa utmaning: Hur ska man bibehålla sina nya vanor? Kommentera gärna och dela med dig av dina tips! 

 

 

Kommentarer

Du kan inte längre kommentera den här sidan

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.