Framtidsplaner

« september 2012 | Startsida | december 2012 »

2 inlägg från november 2012

19 november 2012

Motivation - Inspiration

I början av oktober drog det igång en tävling på jobbet. En stegtävling där vi, ett gäng dietister, sjukgymnaster och arbetsterapeuter som jobbar i hus 11 har tävlat mot de arbetsterapeuter och sjukgymnaster som jobbar på medicingympan. 

Jag hakade på för att det verkade vara en rätt roligt grej. När tävlingen började tränade jag en hel del och tänkte att det inte skulle vara några problem att hålla målet med i snitt 10 000 steg per dag. Och det har gått ganska bra. Däremot har det fått mig att ändra på mina vanor. 

Jag har några trappor att springa i mitt arbete. Ibland har jag varit lat och tagit hissen. Sen den här tävlingen började har jag slutat ta hissen. Och jag tar mer än gärna en sväng extra till avdelningarna eller nån annan stans på sjukhuset. Det är inte så att jag "sparar" mig så att jag slipper gå extra. Jag har ökat min vardagsaktivitet markant. Dessutom har vår fantastiska lagledare och kollega ställt upp och lett gympa för oss i laget, men också andra som arbetar på våran arbetsplats. Det är jätteroligt och såklart smidigt att göra bort träningen direkt efter jobbet. 

Jag vill skriva det här inlägget som ett litet tips på hur man genom enkla medel förändra sitt liv mot att bli lite mer hälsosamt. 

  • Välj alltid trapporna. Gå ett par minuter tidigare så hinner du flåsa klart innan du går in på mötet. Efter ett par veckor märker du att flåset blivit bättre. 
  • Spara inte på stegen. Gå direkt och får du gå någon extra gång så se det som en bonus, du får ju lite extra steg. 
  • Använd stegräknare och ha som mål att nå 10 000 steg per dag. Då får du svart på vitt hur mycket du rör på dig och hur mycket du borde röra på dig. 
  • Dra ihop ett gäng och gör det tillsammans. Då kan man peppa varandra och kanske motionera tillsammans. 

Wpid-img_20121019_102833
Tävlingen avslutas nu i början av december. Då kommer nästa utmaning: Hur ska man bibehålla sina nya vanor? Kommentera gärna och dela med dig av dina tips! 

 

 

08 november 2012

Varm i kläderna

Jag har bott och jobbat ca 2 månader i Hudiksvall nu. Redan. Tiden går så väldigt fort. Det är ett jätteintressant jobb. Jag arbetar på medicinkliniken med mottagning och avdelningar. Sedan jobbar jag inom flera team: palliativa teamet, diabetesteam, neuroteam. Jag jobbar mot vuxenpsykiatrin och mot barn- och ungdomshabiliteringen. Det innebär att det är en väldigt spretig tjänst. 

Fördelen, särskilt nu när jag är nyutexaminerad, är att jag får prova på så mycket. Jag får känna efter vad det faktiskt är jag vill jobba med i framtiden. Vill jag jobba med barn med funktionshinder, medicinpatienter eller inom psykiatrin. Hur häftigt som helst!

Jagjobbar

Två månader innebär att jag börjar känna mig varm i kläderna, trots all spretighet och allt som jag lärt mig (och mycket finns det kvar). Att bli varm i kläderna innebär att jag vågar ta för mig, vågar säga till och vågar utveckla inte bara mig själv utan nutritionsarbetet. 

Det bästa med allt det här är ändå hur rätt det känns. Jag vill inte jobba med något annat! Jag vill vara dietist och jag är så glad att jag är det. 

 

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.