Framtidsplaner

« Jag har fått drömjobbet! | Startsida | Varm i kläderna »

23 september 2012

Våga prova flytta men se till att få det stöd du har rätt till

Jag har nu arbetat i Hudiksvall i tre veckor. Det blev bråttom för mig att fixa boende och det har kostat en hel del extra pengar. Jag fick en lägenhet men fick inte flytta in förrän den 15:e september, så under två veckor var jag tvungen att fixa annat boende. För mig blev det vandrarhem. Det kan vara ett bra alternativ och är relativt billigt, men det blir ändå dyrt om man ska bo där länge. 

Sen är det här bara ett vikariat på fyra månader, med eventuell förlängning. Jag var inte beredd att säga upp mitt liv och lägenhet i Arvidsjaur för detta, så det har jag inte gjort. Detta innebär att jag just nu har två lägenheter och alltså betalar två hyror. 

Men det finns stöd och hjälp att få, i alla fall om man fyllt 25 år vilket jag gjorde ett par veckor innan jag började på mitt nya jobb. Vill man prova flytta för ett längre vikariat så finns det stöd att få hos arbetsförmedlingen. Enklast är det att gå in på arbetsförmedlingen och prata med en handläggare, men det finns ex. stöd för dubbelt boende, pendlingsstöd och så kan man få ekonomisk ersättning om man måste åka långt för en arbetsintervju. Grejen är att man måste söka INNAN man åker på intervjun eller innan man börjar det nya jobbet. Det går inte att söka i efterhand. 

Så man behöver inte flytta helhjärtat till en ny stad för att ta chansen att prova på ett jobb på en annan ort, utan man kan göra det lite halvdant också. Vilket för mig känns väldigt skönt. Blir jag efter detta arbetslös så vill jag inte sitta ensam i Hudiksvall utan då vill jag återvända hem till min familj och mina vänner. Men än så länge trivs jag ganska bra här och det är en väldigt mysig stad. 

Jag är i alla fall glad att jag tog den här chansen och det tror jag kommer leda till fler chanser framöver! 

Img_20120909_110437Sjöbodarna i Hudiksvall

Kommentarer

Du kan inte längre kommentera den här sidan

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.