Framtidsplaner

« juni 2012 | Startsida | september 2012 »

2 inlägg från augusti 2012

09 augusti 2012

Jag har fått drömjobbet!

Åtminstone för några månader framöver.. 

Det är rätt hård konkurrens om dietistjobben i Sverige. Jag kan intyga att i stort sett alla dietister (finns säkerligen undantag som i alla andra yrken) är fantastiska människor som är otroligt kompetenta och duktiga tjejer och killar. Jag har den senaste tiden sökt alla dietistjobb jag hittat i hela Sverige för att jag så gärna vill arbeta med det jag är utbildad till. 

Så i tisdags förra veckan ringde det en kvinna från Hudiksvall. Jag hade sökt jobb där och nu ville hon träffa mig för en intervju. Jag tänkte "Hudiksvall.. Hur långt är det dit? Har jag ens varit i Hudiksvall nån gång eller har jag bara passerat?". Efter diskussion med mina föräldrar och vänner, många om och men, så bestämde jag mig för att åka två dagar senare. Där träffade jag vad som kommer bli min chef samt en kollega för en intervju. Fick även chansen att träffa en kursare som fått ett annat jobb, och då gett mig chansen att ta hennes gamla jobb. 

Jag var supernervös innan intervjun, för jag har ju läst om frågorna som alltid kommer på intervjuer. "Vilka är dina sämsta och bästa egenskaper?" osv. Skulle dom gilla mig? Skulle jag, Gud förbjude, börja svära sådär som jag kan göra ibland när jag inte riktigt tänker efter. Men jag var mig själv, och hade såklart tänkt igenom dom där frågorna som alltid kommer upp på intervjuer, så jag gav dem svar som jag kände mig nöjd med och som jag visste stämmer in på mig. 

När intervjun var slut var jag också slut. Nervositeten släppte inte utan istället blev det värre. Jag analyserade varje del av intervjun; hade jag nog bestämt handslag utan att vara för hårdhänt? Svarade jag dumt på någon fråga? Såg dom nöjd eller missnöjd ut? Kunde jag ha gjort något bättre? Jag skulle i alla fall få veta på tisdag.

När tisdagen kom brände telefonen i fickan på mig. Jag försökte sköta mitt arbete på bästa sätt, men jag var väldigt tankspridd. När telefonen ringde så stod jag och hackade skinka som vi skulle använda i skinksås dagen efter. Hjärtat slog några extraslag innan jag fått av mig handskarna och svarat i telefonen. Och ingen kunde ana den lycka jag kände när jag blev erbjuden jobbet. 

Så om mindre än fyra veckor börjar jag mitt nya jobb.  Det är som dietist på Arbetsterapi- och dietistenheten på Hudiksvalls sjukhus mot specialistsjukvården, vilket innebär arbete med patienter från medicinavdelningarna, medicinmottagning, psykiatrisk mottagning/avdelning, palliativa patienter samt barnhabilitering. 

Superspännande! 

 

 

05 augusti 2012

Sol och värme?!

Sommar och semester brukar för det mesta innebära sol och värme, även om det kommer en del inslag av regn. Denna sommar kan jag då tycka bara har varit regn. De dagar de inte har regnat här i inlandet kan jag då räkna på en hand. Det är bara de senaste dagarna som temperaturen har sträckt sig över 20 grader här uppe!

Sol är viktigt för oss! När solens strålar träffar huden så bildas där vitamin D. Det behövs 20 minuter i solen där man visar 30 % av huden, då får man sin dagliga dos av vitamin D. Solen ska så pass högt att din skugga är kortare än du själv. Detta brukar vanligtvis funka för oss under sommarhalvåret, men detta lager räcker inte ända till nästa sommar. Därför är det också viktigt att vi äter mat som innehåller mycket vitamin D, t.ex. fet fisk och ägg. 

Sen måste man också komma ihåg att solen inte är ofarlig. Hela tiden kommer rapporter om ökade fall av malignt melanom. Det är hudcancer, en elakartad tumör som kan bildas när man bränner sig och solar för mycket. Så trots att solen är bra för att vi blir brunbrända och fina och fyller depåerna med vitamin D, så gäller det att sola försiktigt för att minska risken för hudcancer. 

Men jag hade gärna sett att vi fått lite mer sol denna sommar.. 

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.