Framtidsplaner

« Varför surdeg? | Startsida | Prioritet: EGO »

05 maj 2012

På god väg

För några månader sedan var jag väldigt nedstämd och undrade vad tusan jag hade gjort med mitt liv. Hade jag pluggat i tre år för att sen sitta med studieskulder och utan jobb. Det gick dock över när jag fick chansen att jobba i skolköket. Inget fast jobb och inget jag vill göra för alltid, men ett jobb och en inkomst. 

För 2-3 veckor sedan fick jag ett samtal från en tjej som jobbade som dietist i västerbottens inland. Hon berättade för mig att hon minns mig från min praktik där jag och min handledare överrapporterade till henne när hon skulle börja på sitt jobb. Hon hade nu fått ett jobberbjudade i Småland och skulle flytta. Hennes anställningsavtal ställde dock till det och hon var tvungen att själv hitta en ersättare. Varpå hon ringer till mig! 

Så nu har jag fått mitt första dietistjobb! Det är bara på 20 % och jag jobbar då en dag i veckan. Som tur är kan jag kombinera det med jobbet på skolan. 

Det jag vill ha sagt är att praktikplatser är så viktigt! Många utbildningar erbjuder praktik och det är den bästa vägen in i arbetslivet. Ni ser hur viktigt det är att visa att man finns, på något sätt få folk man träffar att komma ihåg en. För helt plötsligt finns det någon som behöver arbetskraft snabbt, och då vill man att de tänker på dig, ringer och ger dig chansen. 

 

Kommentarer

Verifiera din kommentar

Förhandsgranskning av din kommentar

Det här är enbart en förhandsvisning av din kommentar, den är inte inskickad ännu.

Arbetar...
Kunde inte ta emot din komentar. Feltyp:
Din kommentar har tagits emot. Skicka in en ny kommentar

De siffror och bokstäver du matade in, stämde inte med det som fanns i bilden. Försök igen!

Innan vi kan ta emot din kommentar, ber vi dig mata in de siffror och bokstävr du ser i bilden när nedanför. Vi ber dig om detta för att vi skall kunna få hjälp att avgöra att du är du och inte en spam-robot.

Är bilden svår att läsa av? Visa en annan bild.

Arbetar...

Skicka in en kommentar

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.