Framtidsplaner

« Frisk luft! | Startsida | Dags att ta tag i träningen »

19 mars 2012

Försöker hitta hem

De senaste veckorna har jag kämpat med att komma tillrätta i min nya lägenhet. Jag har under tre månaders tid levt i en kappsäck på alla möjliga olika ställen och sovit de flesta nätter på en soffa. Att helt plötsligt ha mitt egna och en stor dubbelsäng är inte riktigt något jag är van vid ännu. Det händer fortfarande att jag bäddar ner mig i soffan framför tvn. Det är tomt och ensamt i den stora sängen för mig som är van att ha folk i närheten dygnet runt. 

2012-02-06 15.01.31

Foto: Privat

Jag har trivts i de flesta andra lägenheter som jag bott i, men jag har vetat att det varit under en begränsad tid. Nu har jag satsat ganska hårt på att försöka få jobb och skaffa mig ett liv här igen. Jag har fixat en superfin lägenhet som är alldeles lämpligt stor för mig. Jag har ett eget kök, ett sovrum och allt är fräscht och fint.  Jag vet egentligen inte hur länge jag har jobb här, men det verkar som om jag får stanna tills efter sommaren i alla fall. Sen vet jag inte vad jag vill göra, om jag vill fortsätta jobba med detta eller satsa på dietistjobb. Jag älskade att göra praktik som dietist och trivdes jättebra, men det är hård konkurrens och de flesta jobb finns söderut, dit jag absolut inte vill flytta. 

Jobbet jag har nu är roligt samtidigt som jag inte vet om det är något jag vill pyssla med resten av livet. Jag vill sprida kunskap och matglädje, göra människor uppmärksamma om att det vi stoppar i oss påverkar hur vi mår. Det som är bra är att det går att göra på många olika sätt: bloggar, twitter, föreläsningar, kurser - det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. I min branch har det blivit så att man får skapa sina egna jobb. Jag har väldigt drivna kursare som redan har startat eget och frilansar helt på egen hand. Jag kan bara föreställa mig hur mycket jobb det är och hur modiga dessa tjejer är, samtidigt som det måste vara jättekul!

Jag kämpar i alla fall på och försöker visa framfötterna så gott jag kan. Här uppe kommer alltid ryktet först så var inte rädd för att synas och höras, helt plötsligt kan det vara någon som får upp ögonen för dig!

 

 

Kommentarer

Tack för en bra blogg! Jag är själv sjukgymnast och aktivt arbetssökande just nu och har haft det lite kämpigt med att få respons på ett stort antal skickade ansökningar. Jag tänkte passa på att tipsa tillbaka också – jag gick nyligen på en riktigt bra föreläsning om “smartare jobbsökande” på Career Days i Göteborg och lyssnade på Peter Helin från www.careerbuilder.se som pratade om hur man kan skapa sig ett försprång som jobbsökare och söka smartare i varje del av jobbsökandet. Om ni får tillfälle att lyssna på honom så kan jag varmt rekommendera detta!

Verifiera din kommentar

Förhandsgranskning av din kommentar

Det här är enbart en förhandsvisning av din kommentar, den är inte inskickad ännu.

Arbetar...
Kunde inte ta emot din komentar. Feltyp:
Din kommentar har tagits emot. Skicka in en ny kommentar

De siffror och bokstäver du matade in, stämde inte med det som fanns i bilden. Försök igen!

Innan vi kan ta emot din kommentar, ber vi dig mata in de siffror och bokstävr du ser i bilden när nedanför. Vi ber dig om detta för att vi skall kunna få hjälp att avgöra att du är du och inte en spam-robot.

Är bilden svår att läsa av? Visa en annan bild.

Arbetar...

Skicka in en kommentar

Sök

Om Framtidsplaner

Emma Lundmark
Jag bor i Hudiksvall och har ett vikariat som dietist på Sjukhuset. Jag fortsätter att utbilda mig genom att läsa kurser på distans för att öka min kompetens. På fritiden tränar jag, främst styrketräning men även kettlebell, lagar mat och åker hem för att hälsa på familj och vänner. Jag kämpar med att hitta ett fast jobb som jag trivs med och en plats på jorden där jag kan rota mig.