Ettplus

Startsida | juni 2012 »

4 inlägg från maj 2012

31 maj 2012

Prata med magen?

Har kommit att tänka på att varje gång han i magen sparkar, lite så där oväntat – kanske när jag är bland folk, så är jag på väg att säga “men heej…”. Men sedan har jag tänkt på att han förmodligen uppskattar en strykning på magen lika mycket som en ”hej” samt att det folk jag har runt omkring mig oxå förmodligen uppskattar om jag inte sitter och pratar med min mage.

30 maj 2012

Officiellt

Igår klev jag officiellt på min "graviditetspenningsledighet". Hur ska jag nu få dagarna att gå?

Den sökte jag i slutet av april och fick svar ganska precis en månad efter det. Planen var väl egentligen att jag skulle jobba så länge som möjligt, men när ryggen och fogarna började strula i v 20 så insåg jag att en grav.penningansökan kanske inte var så dumt. Läste lite på nätet om hur den skulle fyllas i och blev inte direkt hoppfull av det. Folk till höger och vänster hade fått avslag med alla möjliga motiveringar. Min chef kryssade i alla fall i rutan att jag inte kan omplaceras (pga att i alla kommunens assistanser jobbar man med liknande uppgifter) och jag gjorde mitt jobb – skrev en utförlig beskrivning av en vanlig arbetsdag.

Chefen räknade kallt med att jag skulle få ett ja medan jag var mer skeptisk och ville inte ta ut nåt i förskott. Så fick jag tillslut besked om att grav.penningen var “godkänd”, kändes lite som att man kunde andas ut. Vet inte om den utförliga beskrivningen av arbetsdagen hjälpte eller om det var nåt så enkelt som chefens kryss som gjorde det – men man vill å andra sidan inte chansa och bara skriva vad du gör på arbetet på de avsedda 4 eller 5 raderna på blanketten, få tillbaka ett avslag och måsta vänta ytterligare 30 dagar. Ju större jag blir i kroppshyddan så inser jag att det hade blivit problem på min arbetsplats med långt fler uppgifter än jag beskrivit i ansökan.

29 maj 2012

Traderar hela dagen lång

Vad kan man roa sig med en ledig dag? Jo, att tradera. Jag har traderat hem 7-8 plagg (tror jag, min sambo skulle kanske säga fler). Jag är toppennöjd med alla. Min vision är att vår bäbis ska få vara en söt liten bäbis så länge det bara går. Att “förvuxna” barn (klä dom i vuxenkläder) kommer tids nog. Jag gillar absolut retrokläder men jag vill inte att det bara ska finnas sådana kläder i vår garderob, det är trots allt 2012 nu. Det ska med andra ord vara en blandning av gammalt och nytt med temaord som “gulligt” och “praktiskt”. Sen, att jag gillar tanken på att pojken ska få klä sig i heldresser, sparkbyxor och hängselbyxor kanske jag får äta upp. Vet ju inte, med noll barn i bagaget, hur praktiskt sånt är.

28 maj 2012

Startskottet

Så här skrev jag för 4 veckor sedan:

Jag vill lixom blogga om den bubbla jag lever i just nu, jag vill iofs vissa dagar blogga helt öppet på torget och berätta för alla hur söt han i magen är. Jag har bloggat i många år tidigare men tröttnade för ett par år sedan. Gjorde ett kort försök i början av graviditeten men rädsla och andra mänskliga känslor gjorde att jag slutade. Det var först efter RUL som jag började känna mig någorlunda avslappnad. Innan dess var jag inombords ständigt rädd för att nåt skulle gå fel.

Nu har vi (jag och min älskade sambo, har tyvärr inget smeknamn på honom... typ "finaste", "diamanten", "sötsambosen" etc) kommit till v 28 (27+3). Senaste kvällen/natten innehöll en stor dos sammandragningar och den lilla i magen körde ett ordentligt Tabatainspirerat träningspass i magen. Fortsatte sen med styrke (fokus: överkropp) imorse, sov en stund, blev mäkta "boxig" under besöket hos BM och sen har det mest handlat om att "korva" runt i magen lite så där lagomt mycket.

Nu har bäbisen i magen hunnit bli ännu större. Min vardag består från och med idag bara av "bullbakande", då jag numera inte jobbar (graviditetspenning). Att vara gravid är inte riktigt vad jag hade trott innan, på vilket sätt är svårt att förklara med bara en mening. Följ mig här (på vll.se) eller här om ni har lust. Beräknad nedkomst (bf): 28 juli 2012.

Sök

Om Ettplus

Christina Lindström
Jag är en 32-årig västerbottning vars liv förändrades den dagen i november 2011 då jag fick reda på att vi skulle ha barn. Har blivit van den växande magen, nu ska jag förbereda mig inför den kommande föräldrarrollen med allt vad det innebär. Följ mina steg framåt här...