Det är inte alltid så lätt att hitta på vad man ska äta till middag. Här kommer ett lättlagat recept på en morotssoppa med pepparrotscreme. Jag har inspirerats av kokboken "Min matkasse", men ändrat receptet efter mina smaklökar och behov.
Soppan är helt mjölkfri och vegansk, men den går så klart att göra även med mjölkprodukter om man vill det.
Servera den med ett gott bröd med pålägg eller "varma mackor" så blir måltiden komplett.
Morotssoppa 4 portioner
- 1 tsk olja eller flytande margarin
- 5 rivna morötter
- 2 dl vitt vin
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 3 dl havre- eller sojagrädde
- en knivsudd socker
- 1 krm svartpeppar
Pepparrotscréme
- ½ dl sour supreme
- ½ finriven färsk pepparrot
- 1 msk finhackad persilja, färsk eller fryst.
Fräs de rivna morötterna i oljan i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och vin. Koka upp och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt havre- eller sojagrädde. Smaka av med socker och svartpeppar. Mixa slätt och servera med pepparrotscréme.