« Koffein i energidrycker | Main | Rubriker som skrämmer? »

08 oktober 2018

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Camillaa

Wow, ovanligt att någon vågar vara så rak i detta, idag, så laddat ämne!😉
Jag har själv varit både vegetarian, fruktian, vegan, köttätare, makrobiotian m.m.😊
Började på den tiden (80 talet) när jag var i tonåren och skulke efterstäva att nyckelben och höftben skulle sticka ut. Och Jane Fondas Aerobic!😉
Det blev ätstörningar, bullemi och matmissbruk av det hela. 😒
Jag var också en av dem som då (människor var dock absolut inte mottagliga då 🤣) som försökte förklara hur viktigt och bra det var med vegetariskt och fasta.

När jag sedan började äta kött och grekisk, så förstod jag att min kropp hade varit i obalans och det var bl.a därför jag fick sådana "kravings" och "mod swings". Det har tagit mååååånga år att försöka få kropp och hjärna i balans. Jobbar fortfarande på det.

Nu har mina söners skola inriktat sig på bara vegetariskt mat. Bra om man tänker att de kanske sklipper ha så mycket special kost i skolorna, mindre bra om man tänker att de med t.ex tarm problem inte klarar av så mycket soja alternativ t.ex.
Mina söner avskyr dessa vegetariskt grytor, varje dag, så det blir ingen mat förren efter skolan vid fyra, och DÅ ÄTS det. Ibland blir det födo intag från kiosken, fastän de vet att det inte är bra.😯
Bra skrivet att vi alla ör olika, även hur vi reagerar på födointag!😉
Tack för en intressant blogg!❤️

Anna Karlsson

Hej Camilla och tack för att du delar med dig av din historia!

Jag vågar vara rak därför att jag tycker att jag måste. Jag har en skyldighet att dela med mig av vad jag möter i mitt jobb så inte människor tar skada i onödan. Jag vill att människor ska vara friska och må bra både på kort och lång sikt och hur en ska leva för att detta ska vara möjligt, ja det kan se olika ut från person till person. Och jag tycker inte att det är okej att behöva känna sig misslyckad eller som en dålig människa för att man tillgodoser sina egna mänskliga behov. Det behöver ju inte betyda att man struntar i andra eller i miljön. Det är ju inte svartvitt.

Värme och kärlek till dig,

dietist Anna

Jenny Jewert

Hej!
Jag heter Jenny Jewert och är vetenskapsjournalist. Jag arbetar med en artikelserie för SvD om veganism och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Du skriver intressant om de utmaningar ungdomar brottas med vad gäller kosten. Du når mig på 073-642 32 02 eller info@jennyjewert.se
Vänliga hälsningar
Jenny Jewert

The comments to this entry are closed.