« Bröd- en källa till protein | Main | Dietande vuxnas kostråd - ett hot mot ungdomars hälsa »

25 juni 2017

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Agneta

Har också sett och reagerat på den hyllsektionen och konstaterat att trots detta ståtliga utbud finns inte mitt favoritmärke där!
Av ren nyfikenhet har jag smakat ett par stycken och funnit att några är äckliga, några är ok och några riktigt goda. Som nödproviant är de faktiskt riktigt bra! Tar liten plats i väskan och har lång hållbarhet, bara komplettera med något att dricka. De räddade mig förra helgen då jag jobbade på konsert och inte orkade förbereda någon matsäck att ta med. Plånboken medgav heller inte inköp innanför konsertområdet. Med några bars att smaska på och bubbelvatten att dricka orkade jag hela det 8-timmars arbetspasset. Mina favoriter är troligen inte jättenyttiga men uppfyller mina krav på nödmat: mättande, energirika och smakliga. MEN, det är inget jag vill äta varje, eller ens varannan, vecka.

Karin

Jag håller med dig Agneta!
Inte för att vi ska göra reklam för olika märken, men vilka gillar du? Jag väljer oftast Swebar. Har provat ett annat märke, men det var så hemskt dåligt att jag inte kunde svälja ned det ens... och det säger ganska mycket, för jag är inte alls petig annars.

Agneta

Tror det hette något med Raw... Fanns flera olika smaker. Ska fortsätta undersöka sortimentet i sommar när vi planerar att vandra några dagar. Enligt min mening borde det vara bättre med bars än med bullar och chokladfyllda kex - i alla fall mindre kladdigt....

Anna Karlsson

Var det Raw Bite, kanske Agneta? Det är ett veganalternativ som är lite mer som ett "rawfood-fikabröd" än en proteinbar. Innehåller rätt lite protein, är sötad med fruktjuice och torkad frukt. Jag skulle hellre ladda upp med frukt och nötter/mandlar, men om man behöver få i sig snabb energi funkar de. Ungdomar tar hellre med sig en bar till skolan än en macka eller yoghurt. Dels kan det kännas lättare att äta, men den stora anledningen är nog att det är mer trendigt och accepterat av omgivningen. De flesta behöver väl varken bars eller olika uppigande vitamindrycker, men det är lätt att påverkas både av reklam/mediaimpact och hur folk runtomkring äter.......och av utbudet/exponeringen i affären! En hel hyllsektion med bars indikerar ju att det är ett oumbärligt livsmedel som en bör äta, eller?

Agneta

Precis, det är Raw bite jag hittills tycker är godast. En av smakerna innehåller även protein från ris och ärter, de andra är mest torkad frukt, kryddor och nötter i olika sammansättningar. Vid en hastig jämförelse ser jag att proteininnehållet i olika märken varierar väldigt, även mellan de som kallas proteinrika! Inför vår planerade vandring blir det till att läsa på förpackningarna och jämföra. Planen är att äta nån typ av lagad mat minst en gång per dag och ha med bars som nödproviant. Som scout lärde jag mig att packa jägargodis i en ytterficka, dvs russin, nötter, salta jordnötter och hackad choklad i en plastpåse, och ha som energipåfyllnad. Nackdelen är att det kan bli lite kladdigt om det blir varmt... Tänkte bars som modernt alternativ till jägargodis.

Anna Karlsson

Ja, vad gäller egentligen för att de ska få kallas proteinrika? Och varför är förresten folk så rädda att få i sig för lite protein? Äldre människor och veganer löper förstås risk för det, men vuxna Svenssons? I don´t get it, de flesta är ju övergödda på protein!

Hoppas du får en vandring i värlsdklass, Agneta!

The comments to this entry are closed.