« Nicecream | Main | Helgens goda »

08 maj 2017

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

T

Mmm, ser gott ut med banan-mango-skålen. :) Stjäl den rakt av, vill också minska på sockret.

Anna Karlsson

Jag tror inte på projekt. Jag har sett för många urspårade varianter under mina snart 20 yrkesverksamma år. Själv skulle jag aldrig någonsin utsätta mig för ett kostexperiment av något slag om jag inte hade medicinsk orsak. Jag föredrar att tänka långsiktigt, det passar min personlighet bättre.

Men utifrån att jag känner dig och vet att du är en sund person med helhetstänk och fett med kunskap kring mat och hälsa samt att du vill dig själv väl på alla sätt och vis tänker jag bara att jag vill önska dig lycka till!

Jag skulle nog gärna sätta till lite mandlar, nötter eller frön till den där skålen. Dels för att det är gott, men också för att de innehåller schyssta fettsyror, kostfibrer och viktiga näringsämnen.

Allt gott till dig!
Dietistkompisen Anna

Maja

Jag tror jättemycket på projekt. JAg gjorde precis så för nåra år sen och det är det bästa jag gjort! Det var jättesvårt i början men efter ett tag försvann sötsuget och det var superskönt för jag har alltid haft svårt att äta lagom av godis och sötsaker. Några gånger sen dess har jag ramlat tillbaka vilket har lett till att jag åt alldeles för mycket. Jag liksom väckte sötsuget igen och kunde inte kontrollera det.
Men eftersom jag visste att jag hade klarat det förut orkade jag göra om samma projekt igen. Det var jobbigt och krävdes mycket kamp men nu har jag varit fri från det i nästan 8 månader och jag känner mig...ja frihet.Och mycket piggare. Jag vet nu hur lätt det är att fastna i att överäta så för mig är det att tänka långsiktigt att låta bli socker så mycket som möjligt.
Hoppas det går bra för dig!

Karin

Vad kul!
Har du nåt fler bra tips på goda mellanmål/kvällsfika?

Karin

Till min dietistkompis Anna!
Tack för omtanken :)

Jag är "dålig" på mandlar mm. Ska bli bättre på att köpa hem olika såna. Köper du påsar med olika sorters nötter som du har hemma? Om man skulle välja 3-4 olika sorter, vad rekommenderar du då?

Jag är ju mycket en projektpersonlighet. Självklart vill man att det ska mynna ut i något som blir långsiktigt, men det är kul att få välja sina projekt och känna att just nu fokuserar jag på det här.

Till Maja:
Vad skönt det låter att du hittat en slags frihetskänsla. Lycka till i fortsättningen!

Anna Karlsson

Hoj Karin! Din hälsomånad verkar flyta på utmärkt!
Vi är nöt-, mandel- och fröjunkies i min familj! Det blir dyrt, men jag tycker det är väl investerade pengar. Paranötter är min favvo rent smakmässigt, det är lyx. Valnötter, solrosfrön och mandlar har vi alltid hemma och oftast också pumpakärnor.

Kram, Anna

The comments to this entry are closed.