« Att vara stark | Main | Politik och diet »

19 december 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Agneta Frängsmyr

En kopp kaffe, hur mycket är det? Menas en sån där söt liten kopp som min mormor dukade fram? Eller den större som finns i jobbets personalrum? Eller baljan jag tar fram hemma? Kaffekopp som mått i gamla recept är endast 1,5 dl!

Anna Karlsson

Japp, en kopp kaffe är en och en halv deciliter kaffe, inte en balja!

Agneta Frängsmyr

Med mina lite större koppar är det alltså två koppar per dag som gäller för att ligga inom säkerhetsområdet. Sen får det bli andra, koffeinfria, drycker.

Anna Karlsson

Hej Agneta!
Ja, det låter klokt. Om du dricker mer än 6 dl kaffe om dagen kanske det är läge att minska? Men det är ju också så att man tar till en säkerhetsmarginal när man sätter gränsvärden. Sen är det väldigt olika hur känslig man är. Tecken på att man druckit för mycket kaffe är till exempel hjärtklappning, illamående, magbesvär och svårighet att somna.

Själv kör jag med små koppar hemma eller så gör jag sojalatte i stor kopp. På mitt ena jobb, där vi kör bryggare, blir det emellertid lite för stora koppar, märker jag.

Hoppas du får en härlig jul med gott kaffe!

The comments to this entry are closed.