« Färg på det grå, del två! | Main | Depression och rörelse »

02 september 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

LB

Äppelmos/päronmos där du själv bestämmer hur söt du vill ha den. Frys in i små portioner och plocka fram efter hand till gröt och fil.

Äppelkräm som mellis, söta efter tycke och smak.

Skiva äpple och ha på mackan, i tunnbrödsrullar mm

Blanda äpple med rotfrukter som bakas i ugn. Gott till isterband tex.
Ett par tips som jag hoppas kan komma till nytta.

LB

Ett annat tips är att sätta ut påsar med frukt vid brevlådan och skriva att det är ok att ta 😉

Anna Karlsson

Hej LB!
Jättebra tips! Tack!

Veronica  A

Leta reda på om du har något företag i din omnejd som mustar. Att ha egentillverkade must till t ex jul är kul. Inga tillsatser mm.

Anna Karlsson

Kul idé, Veronica!
Någon som känner till ett musteri i Umeå-trakten?

Agneta Frängsmyr

Om jag hade egna äppelträd, en dröm jag har, skulle jag kontakta Mettes musteri på Backen! https://mettesmusteri.se
Mina krusbär har jag lagt i en glasburk, sockrat lite och sen kört med stavmixern. Perfekt att ha i filet. Nu ska jag sköta om busken så att det blir större skörd nästa år. De röda vinbären är så många att jag inte vet vad jag ska göra av alla...

Dietistannica

Vi samlar som ekorrar för att kunna göra smoothies året om. Äpplen funkar i smoothie också. Tänker att man kan ha dem färska medan de går, men om man gör osötad äppelmos och förvarar i frysen kan man ju ha det i sin smoothie. I övrigt är ju de flesta bär underbara i smoothie! Här är ett recept på äppelsmoothie

https://dietistannica.com/2014/01/03/appel-och-banansmoothie-med-vetegroddar/

Anna Karlsson

Tack för bra tips och recept, Annica och Agneta!

The comments to this entry are closed.