« Ungdomar och stress | Main | Fruktiga morgnar »

14 september 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

VeronicaA

Att ni tar upp det hör med vuxnas beteende är så bra.
Jag minns så väl skolsköterskan på min första hälsokontroll i första klass. Hon tittade på mig och sa: Du vet väl om att du är överviktig. Det betyder tjock".
Sen tog hon fram viktkurvan och visade att mig att jag att jag var tjockare än andra barn.
Mamma ringde och skällde ut henne, sen ficka jag skäll av henne och fröjen i skolan för att jag hade skvallrat för mamma.

Vuxna är så viktiga, både som stöd och som triggar. Detta säger jag egen erfarenhet.
Jag hade min ätstörning praktisk tagit 15 år innan en vuxen klev in och sa STOPP!

Så vi vuxna måste ta vårt ansvar gentemot alla, barn, unga och vuxna som kämpar mot detta i min tycke helvetet.

Tillskillnad från substans missbruk som är svårt att bryta så är den skillnaden att "det heter livsmedel av en anledning". Heroin behöver du inte för att hålla kroppen vid liv även om det känns så men det behöver du med mat till slut. Det är den krassa verkligen.

Till sist en eloge till er som arbetar med personer med alla typer av ätstörningar diagnoser, jag vet att sjukdomen inte alltid gör en så charmig 🌻🌻🌻

Anna Karlsson

Hej Veronica!
Jag blir alldeles bestört när jag läser din berättelse! Att vara skolsköterska är inte enkelt. Jag tycker att de flesta skolsköterskor är helt fantastiska, men jag hör ibland berättelser som din, framför allt av äldre ungdomar som var små när den där boomen att ta tag i barns övervikt startade. Ingen får bättre hälsa av att kallas tjock som sjuåring! Inte i någon ålder alls, för den delen! Det handlar om vanorna/beteendet/måendet. Och det är föräldrarna man ska hjälpa när om ett barn i lågstadieåldern börjar skena iväg i sin viktkurva. Jag hoppas, hoppas att det har blivit bättre nu!
Kram,
Anna

VeronicaA

Ja jag hoppas verkligen att inget barn har fått höra den kommentaren av skolpersonal nått mer (nästa steg är utrotning på skolgården).

VeronicaA

Ja jag hoppas verkligen att inget barn har fått höra den kommentaren av skolpersonal nått mer (nästa steg är utrotning på skolgården).

The comments to this entry are closed.