Efter sommaruppehållet var det dags för en ny arbetsplats kombinerat med mitt jobb på cancercentrum, och det blev inget mindre än som dietist på barnkliniken. Vilket såklart känns kul och spännande! I Sverige. I Sverige är ungefär 3% av barnen i skolåldern allergiska mot gluten, såkallad celiaki/glutenintolerans. Och några av alla dessa barn kommer jag träffa under hösten. För att kunna ge en så bra kostbehandling som möjligt är det viktigt att själv prova sig fram när det gäller glutenfri bakning och glutenfria produkter. Så i lördags provade jag en nyhet från den glutenfria hyllan som blev en riktig hit!
Gnocchi är en form av pasta med potatis i, denna variant var i miniformat och tillverkas på potatis och naturligt glutenfria mjöler såsom majs- och rismjöl samt majs- och potatisstärkelse. Jag stekte squash och purjolök i olivolja tillsammans med lite vitlök. Sedan stekte jag den kokta gnocchin så den fick lite krispig yta. Tillsammans med detta blandade jag i smulad fetaost, rostade solroskärnor, hackade soltorkade tomater, blandade provencalska örtkryddor (fryst färdig blandning finns) och lite citronsaft. Riktigt gott och fräscht, och kommer garanterat gå hem hos de mindre barnen, men kanske med lite annan smaksättning... :)
Comments