« "Men, protein innehåller väl inte energi, väl?" | Main | Mini gnocchi - glutenfri nyhet! »

25 september 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Anna Karlsson

Min kompis Lisa berättade att hennes dotter fått kräm som mellanmål. Inte kräm gjord på färska eller frysta bär/frukt utan sockrig kräm från tetra.
Dottern var helt slut och trött och vrålhungrig vid hämtning.

Jag tycker att en klick sylt till gröten eller filen inte är någon fara, men nyponsoppa och saftsoppa ger ju verkligen inte någon bra mättnad!

Att främja till bra matvanor ska vara en del av förskolans och skolans pedagogiska uppgift. Finns förresten nya riktlinjer från livsmedelsverket http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/maltider-i-vard-skola-och-omsorg/forskola/

Name

Jag vet att det kanske låter "petigt" med sylten. Men mina barn har svårt att hantera just sylt. Det tjatas om mer och bråkas om hur stora skedar sylt det ska vara i grejer... Jag tycker att det då är lättare att göra ett bärmos med bara väldigt lite socker i och släppa mängden "fri".

Om det serveras starkt sockrad sylt 3-4 ggr per dag och barnen får ta fritt själva så står det ändå för en ganska stor del av energiintaget.

Bra länk! Jag hoppas att få igång en diskussion så att fler vågar säga ifrån och peppa sina förskolekök att hitta roliga och goda alternativ.

Dietistannica

Jag skulle bli så stressad som förälder om de serverade så mycket sovkrig mat på förskolan. Håller verkligen med om det där att man vill ha "det lilla extra" tillsammans. Min son äter sunt och hälsosamt till vardags och vi när man på lördagen ibland köper en glass eller en juicetetra så märker man verkligen att det blir någonting speciellt. Det är så fint att få dela den stunden. Precis som jag själv känner när jag köper något sött. Det är gott för att det är sällan. Och man mår så bra av att ha bra matvanor till vardags.

Karin

Så vettig kommentar Dietistannica! Håller helt med. Vi har också wow-känsla på lördagen när vår 4-åring får välja en glass eller en efterrätt med oss.

The comments to this entry are closed.