« Kokbokstips! | Main | Mer om järn för smarta veggisar »

02 februari 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

anica

Åh vad bra. Ska rekommendera mina ungdomar att läsa detta!

Annica Långvall på Matsmart

Vad bra att ni skriver om detta! Tycker det är viktigt att visa att det är möjligt att täcka sina behov med en vegetarisk kost, det ligger helt rätt i tiden.

Undrar hur tankegångarna går kring det där med att nyblivna vegetarianer bör ta multivitamin varje dag. Tänker du att det är bra i början innan man "kommit in i det" och fått ihop en bra kost, eller av någon annan anledning?

Keep up the good work! :D

Anna Karlsson

Hej Anica och Annica!=)
Tack!
Angående multivitamintillskott till nyblivna veggisar; Ja, jag tänker precis så, Annica.
Det är fullt möjligt att få i sig det man behöver från en laktovegetarisk kost. Men verkligheten ser ju ut så att ungdomar inte alltid prioriterar hälsosamt ätande. Det är inte alltid skolbespisningens mat uppskattas heller. Med ökad mognad brukar det bli bättre. Många blir veggisar stegvis och kommer på det sättet in i tänket gradvis. Dessutom är det många föräldrar som känner sig helt handfallna inför vegetarisk kosthållning. Att barnen blir vegetarianer kan ge en nytändning i vissa familjer, men, let´s face it, många har en stressig tillvaro och orkar inte börja tänka nytt. Så, jag tycker det är en bra säkerhetsåtgärd att supplementera.

The comments to this entry are closed.