« Mer om järn för smarta veggisar | Main | Om semlor, igen... »

06 februari 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Cissi

Tycker att det fokuseras på fel saker, inte spelar det nån roll om du äter en friterad semla eller en vanlig om året... Äter du däremot friterande semlor varje dag under högsäsong, ja då kanske du viktökar... Folk borde fokusera på vad som äts däremellan. Låt semmeldagen vara en dag. Åt våffeldagen vara en. Och fika inte i veckorna, alls. Bättre budskap som dessutom är hållbart.

Anna Karlsson

Hej Cissi! Jag håller helt med dig. Problemet är inte en semla om året, men när allt fler varianter av den traditionella fastlagsbullen trummas ut i media redan i december ökar definitivt risken att det blir mer än en bulle per år. Den som bakar en sats frityrsemlor lär nog helt säkert äta mer än en per år. Dessa ständiga "unnanden" av extremt energität utrymmesmat står för en stor del av energiintaget hos de allra flesta svenskar. Det är också viktigt att komma ihåg att det inte bara handlar om energibalans och vikt. Om man äter en sån friterad semla och dippar i en dl grädde har man fått i sig nästan 20g mättat fett och 25-26 g sackaros (socker), lika mycket energi som en hel måltid, men inte så mycket vitaminer och mineraler.

The comments to this entry are closed.