En given dessert till lördagsmiddagen är ofta en god chokladmousse. Jag brukar ibland skippa grädden och istället göra en magrare variant med ägg och kesella. Det blir en lite kraftigare chokladsmak, men det vägs enkelt upp med en god bärkompott. Så nu kan du hålla nyårslöftet även lördagkväll!
4 portioner
Ingredienser:
100g mörk choklad, 70%
2 ägg
1 burk lättkesella
Blåbär, hallon och jordgubbar, färska eller frysta
Smält chokladen över vattenbad, eller enklast i en chokladsmältare. Separera äggvitan från äggulan och vispa äggvitan till ett hårt skum i en skål. Blanda äggulorna med chokladen och rör till en tjock kräm. Blanda sedan chokladkrämen med kesellan. Vänd försiktigt ner chokladkrämen i äggvitan, och blanda till en mousse. Varva chokladmousse och bär i fyra stycken serveringsglas. Börja med ett lager chokladmousse, sedan bär, chokladmousse och garnera till sist med bär. Låt stå i kylen tills servering.
Comments