« Ananas-chips | Main | Havregurt »

25 september 2015

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

elly

Hej !
En fråga.. är det normalt att man under feber går upp i vikt? Alltså inte vikt vikt utan vätskevikt? Dricker mycket men inget kommer ut knappt (klart det gör, men inga mängder) och vågen bara ökar? Är det något kroppen gör vid infektioner, feber ?

Veronica  A

Jag ska börja med att säga att jag tillhör dem som är stolt över hur jag ser ut.

Jag såg inslaget med Katrin och Maja och som en person med en f.d ätstörnings problematik
blev jag bekymrad över Katrin. Men ack så stolt över Maja. Och glad över mina armband jag bär dagligen "jag är fri".

Anna Karlsson

Hej Elly och Veronica!
Jag vill börja med att skicka kärlek till dig Veronica. Det finns inget enkelt sätt att ta sig ur en ätstörning. Du äger!

Här är mitt svar till dig Elly:
Vid feber har man ett större behov av vätska så det är viktigt att dricka när man har feber.

Om du har feber under ett par dagar är det inte sannolikt att du går upp i vikt på grund av att du ätit för mycket energi. För det första hinner man inte öka i vikt så mycket under bara ett par dagar, då behöver man äta väldigt stora mängder. För det andra brukar aptiten vara sämre när man har feber.

Om du känner dig tvungen att väga dig ofta av rädsla för att öka i vikt tycker jag att du ska prata med någon. Du skriver inte hur gammal du är, men om du går i skolan kan du prata med skolsköterskan. Om du är 22 år eller yngre kan du vända dig till ungdomshälsan.

MVH, dietist-Anna

The comments to this entry are closed.