Här kommer ett recept på scones till helgfrukosten. Om du använder havre som är ren från gluten blir de glutenfria. Använder du mjölkfritt margarin och sojadryck i stället för smör och mjölk blir de mjölkfria.
Du behöver:
- 2 dl havregryn
- 2 dl bovetemjöl
- 1 dl fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 dl sojadryck eller mjölk
- 50 g margarin eller smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda havregryn, bovetemjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
- Klicka i margarinet/smöret och arbeta ihop ingredienserna.
- Tillsätt sojadryck/mjölk och arbeta snabbt ihop det till en deg.
- Forma 8-10 runda bullar av degen.
- Grädda i mitten av ugnen 8-10 min
Trevlig helg!
Comments