« Vatten i flaskan! | Main | Resultat från folkhälsoundersökning tillgänglig på nätet! »

08 juni 2015

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Lina

Jag har minskat mängden kött ganska drastiskt då jag tycker det är vansinne att vi inte tar hand om djur och alla transporter av mat fram och tillbaka bättre. Det kött jag äter är närproducerat. Det enda jag har lite svårt för är att hitta bra ersättning för proteindelen. Äter visserligen fortfarande fisk och fågel. Har ni några tips som inte innefattar baljväxter? Är stomiopererad och har svårt för bönor och linser..
Tack för en bra blogg! Med vänlig hälsning, Lina

Anna Karlsson

Hej Lina!
Tack för din kommentar!
Jag håller med dig. Det finns betydligt fler skäl att minska på kött än bara de hälsomässiga aspekterna. Du har gjort det bra som har dragit ner på kött. Själv försöker jag ändra, men lyckas inte riktigt hålla mig under max-gränsen ändå. Det är svårt!
Om du inte utesluter eller har dragit ner kraftigt på andra livsmedel än just kött och baljväxter behöver du inte oroa dig över att du ska få i dig för lite protein. Det finns till exempel protein i sädesslagen, så bröd och spannmål innehåller faktiskt en hel del protein.
De flesta äter betydligt mer protein än de behöver.
Men ägg och mjölkprodukter innehåller mycket och fullvärdigt protein.
Du gav mig faktiskt en idé till ett inlägg om hur mycket protein man behöver. Tack för det!
Ha det gott!

Lina

Hej igen och tack för bra svar! Eftersom jag har en bakgrund med kronisk inflammatorisk tarmsjukdom så märker jag att jag mår bättre utan alltför mycket rött kött. Finns så mycket annat gott! 😃 sedan har jag även tillskott av näringsdrycker och modulen (sjukdomsspecifikt pulver som är komplett), då behöver jag inte oroa mig för att jag inte får i mig tillräckligt med protein! Tack för att du tog dig tid att svara!

The comments to this entry are closed.