« Bönor på nytt sätt! | Main | Hur mycket är det normalt att äta? »

06 mars 2015

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Maja

Hej Dietistbloggen!

Jag är en hälsointresserad legitimerad röntgensjuksköterska som nu går en utbildning till app-programmerare. Den första appen jag gjort är nutritionsguiden Diligent Dietitian Nutritionsguide, en informativ nutritionsapp där man bland annat kan läsa om olika näringsämnen, var man hittar dem och hur mycket man behöver få i sig varje dag.

Jag hoppas att appen kan användas som exempelvis studiehjälp till dietist-studenter eller som intressant läsning för hälso- och kostintresserade.

Det vore roligt och värdefullt för mig att få input från er som dietister om vad ni tycker om appen och innehållet i den och om ni tycker den håller måttet som en lättillgänglig informationsguide.

All fakta i appen är hämtad från Livsmedelsverket och Centers for Disease Control and Prevention och är sammanställt av mig.

Appen finns tillgänglig på svenska och engelska i App Store och Google Play Store.

Om ni vill ha en promo-code för att kunna ladda ner en app gratis i App Store så är det bara att höra av sig.


https://itunes.apple.com/au/app/diligent-dietitian-nutritional/id969420993?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lakevalleyapps.diligentdietitiannutritionalguide


Med vänliga hälsningar
Maja

Christine

Hej Maja, nu var det inte mig du vände dig till men jag kan ändå förmedla min åsikt; heja dig som gör en app, skittufft, men jag skulle inte kunna tänka mig att använda den som studiemedel då det är för simpel info som radas upp - man betalat inte för att få tillgång till vad man hittar på Livsmedelverkets hemsida. Det finns en del stavnings- & satsfel i texterna.
Lycka till.

Maja

Hej Christine,

Tack för att du delar med dig av dina tankar. Syftet med appen är att vara en lättillgänglig guide man snabbt kan plocka upp och kvickt finna det man söker. Jag har i beskrivningen av appen gett exempel på vilken information man kan hitta i appen så man inte ska ladda ner den och bli besviken om det är något annat man söker. Precis som det finns personer som väljer att köpa en bok istället för att låna på biblioteket finns det personer som är beredda att betala för en app för att det är mindre krångligt än att googla på telefonen.

Lycka till med dina studier

Mvh
Maja

The comments to this entry are closed.