Här är ett kolhydratsmart recept på vegetarisk soppa. Mjölk- , gluten- och äggfri.
Du behöver:
- 2 morötter
- 4 potatisar
- 1 bit zucchini, ca 1 decimeter
- 1 paprika
- 1 liten purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 msk rapsolja
- 2 grönsaksbuljongtärningar (kolla innehållsdeklarationen om du vill ha soppan mjölk- eller glutenfri)
- ½-1 msk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 l vatten
- 1 dl röda linser
- 1 dl havre- eller sojagrädde alternativt sour supreme.
- Skala och ansa grönsakerna och skär dem i ganska små bitar (se ovan).
- Fräs curry och gurkmeja i olja i en stor kastrull.
- Tillsätt lök och grönsaker samt buljongtärningar och rör om i grytan ordentligt=)
- Tillsätt vattnet.
- Koka upp och låt koka 5 minuter.
- Tillsätt röda linser och låt koka ytterligare 10 minuter.
- Ta soppkastrullen från spisen och mixa soppan till en slät konsistens.
- Tillsätt 1 dl havre-, eller sojagrädde eller sour supreme. Vispa slätt.
Servera med (glutenfritt) bröd och valfritt pålägg.
Tips!
Frys in soppor i portionsförpackningar så har du bra matlådor.
Gjorde den i helgen och ska avnjuta den till lunch idag!
Posted by: Karin Svensson | 08 december 2014 at 09:16
Trevligt Karin! Hoppas du gillade den. Om man gillar stark mat kan man addera chili eller extra vitlök.
Posted by: Anna Karlsson | 12 december 2014 at 12:45