« Ortorexi | Main | Ny "slutaröka-app" för ungdomar »

03 november 2014

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Michaela

Vi dricker inte så mycket mjölk hemma, utifrån att ingen av barnen gillar det (1, 10 och 12 år). Jag har inte haft något problem med det, utifrån att dom större dricker mjölk på skolan och den lille fortfarande kör med välling morgon och kväll. För oss kommer studien inte ändra någonting vad gäller vår mathållning. Men det var fint att läsa att ost är en sådan finfin kalciumkälla! Själv är jag laktosintolerant. Kör gärna laktosfri grädde i matlagningen, men gillar inte (heller) att dricka mjölk. Angående studien så brukar det väl vara så att "varningsvindar" blåser förbi och så fortsätter folk ungefär som tidigare :)

Anna Karlsson

Hej Michaela och tack för din kommentar!

Ha det gott!

Mattias

Vi däremot dricker en hel del mjölk hemma hos oss, barnens drickande tänker jag inte ändra däremot mitt eget. Har minskat från kanske 2 till 3 glas om dagen till att behålla skvättarna i kaffet, de är heliga, än så länge i alla fall...

Något förvånad så konstaterar jag att min mage har blivit avsevärt mer harmonisk på så pass kort tid... återstår väl att se om harmonin i magen håller i sig eller om den kan bero på annat än minskat mjölkdrickande.

Fil, yoghurt, grädde, etc tänker jag däremot fortsätta att äta som förut.

När det gäller forskningsresultatet så förstod jag det som att forskarna under flertalet år fått resultat vid djurförsök som påvisat att galaktos förkortat livslängd för djur. Det räcker för mig, får väl kalcium från annat om jag äter allsidigt tänker jag mig.

Anna Karlsson

Tack, Mattias, för dina tankar!

The comments to this entry are closed.