Här är ett väldigt basic recept på broccolipaj. Billig mat som funkar bra som lunchlåda även om man inte har micro. Om man vill kan man lägga till 200 gram rökt kalkon, skinka eller kassler.
Om du gör pajdegen kvällen innan är den relativt snabbfixad.
Om man vill göra pajen mindre energität kan man använda sojadryck eller havredryck i stället för havregrädde.
Recept på pajdeg hittar du här.
Fyllning:
- 300 gram broccolibuketter
- ½ purjolök (kan uteslutas om du har känslig tarm)
- 2½ dl oatly iMat eller sojagrädde
- ½ dl sour supreme eller liknande
- 3 ägg
- ½ tesked salt
- 1 krydmått vitpeppar
- Koka broccolin i ett par minuter på svag värme.
- Fräs löken i lite olja, så den blir mjuk
- Vispa ihop ägg och havregrädde/sojagrädde, sour supreme, salt och peppar till en äggstanning
- Fördela broccolin och den frästa löken i det förgräddade pajskalet och häll på äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 graders ugnvärme i 25-30 minuter.
Comments