Denna enkla tallrik går fort att ordna till och passar bra en varm dag när man vill ha något läskande. Den är fettsnål och laddad med protein och fibrer. Innehållet av E-vitamin, B1-vitamin, B2, B12, och C-vitamin är högt liksom innehållet av kalcium, fosfor och magnesium.
Måltiden ger ca 500 kcal enligt receptet. Om du vill vakta på energiintaget kan du byta från msk till tsk på russin/soltorkade tomater och solrosfrö. Då ger måltiden ca 440 kcal.
Du väljer självklart vilka bär och frukter som passar dig men näringsberäkningen är baserad på nedanstående frukter.
KESOLUNCH
- 125 g keso naturell = halv burk
- 1 apelsin/persika
- 1 banan
- 1 äpple/päron
- 1 msk russin/ hackade soltorkade tomater
- 1 msk solrosfrö gärna rostade
- 1 skiva hårt bröd
- 15 g mjukost/mager pastej eller 1 skiva skinka
- Skala, kärna ur och skiva frukten i ätstora bitar.
- Lägg upp keso i mitten på en tallrik och lägg frukterna i grupper runt om.
- Strö solrosfrö och russin på.
- Ät salladen med en skiva hårt bröd m pålägg.
Måltiden är näringsberäknad och motsvarar lunch rekommendationen för en inaktiv kvinna 31-60 år.
Måltiden ger ca 500 kcal och fördelningen är:
Protein 19% Fett 23% Kolhydrat 58%
Hej Anica!
Vad roligt att du har börjat blogga på dietistbloggen. vilket bra inlägg!
Posted by: Anna Karlsson | 08 augusti 2014 at 10:45
Så gott!! / Stina
Posted by: Stina | 12 augusti 2014 at 14:31