En varm sommardag är det gott med glass!
Det här brukar jag göra ibland, för att få något läskande och samtidigt äta en stor mängd bär, som ger mycket vitaminer, mineraler och fibrer.
Jag har blandat 2 ½ dl frysta bär med 1 dl mild vaniljyoghurt 0,5 % och 2 tsk socker. Allt detta mixar jag ihop med stavmixer.
Näringsberäkning för denna mängd (Jag åt upp allting själv, men det går såklart att dela ;) ):
175 kcal
5,6 g fibrer
92 mg C-vitamin (vilket är 123 % av Rekommenderat Dagligt Intag)
o,23 mg Riboflavin (18% av RDI)
151 mg Kalcium (19 % av RDI)
72 mikrogram Folat (19 % av RDI)
Och många fler små mängder utav vitaminer och mineraler.
Sen tycker jag den är väldigt syrlig och god!
Sorben var smaskig.
Byter man ut yoghurten mot typ 1-1,5msk grädde och ett har i ett halvt ägg och använder en mixer så får man en bra typ mjukglass i stället.
Kanske inte så smalt men man vet vad man får :-D
Posted by: Veronica A | 14 juli 2014 at 20:50
Låter jättegott det med Veronica! Kul att experimentera och göra egen glass.
Posted by: Karin Byström | 11 september 2014 at 16:41