Jag antar att det är fler än vi som börjat grillsäsongen... Svenskarnas favoritaktivitet när värmen och solen kommer?
Idag har jag penslat aubergine och squash med en olivolja med citronsmak och lite pressad vitlök i det. Vi kommer även grilla majskolvar, fläskkotletter (som jag slängt på lite olja, sweet chilisås, salt och peppar på), förkokta potatishalvor med flytande smör&rapsolja och halloumi.
Sås till blir grekisk yoghurt blandat med sweet chilisås och pressad vitlök. Välj proportioner efter smak!
Man känner sig rik när man en hink matyoghurt i kylen - går att göra så mycket med!
Vad grillar ni i sommar?
Har alltid fascinerats av vegetarianer och veganer man vill inte äta kött. Många tycker att det är äckligt! MEN man försöker nästan alltid att få maten att smaka som KÖTT?????
Posted by: Name | 19 juni 2014 at 10:13
Hej! Ja, kanske låter det lite konstigt med "vegetariska köttbullar" som namn, så jag kan förstå litegrann vad du menar.
Sen är det nog väldigt olika från vegetarian till vegetarian, hur man lägger upp maten.
Här var ju de "vegetariska inslagen" majs, zuccini, aubergine och halloumi. Inget som smakar kött.
Posted by: Karin Byström | 19 juni 2014 at 10:42
Sommarens ny favorit är grillad färsk annans....
Posted by: Veronica A | 21 juni 2014 at 18:09
Hej fina Karin!
Vi grillar allt möjligt, men min favvis är faktiskt något så simpelt som champinjoner på spett. Penslade med lite olja eller grillolja. Jag tål ju inte mjölkprodukter så yoghurten går ju tyvärr bort
=(, men sour supreme och alpro soja yoghurt är bra ersättningsalternativ till diverse röror och såser!
Ha det bäst!
Posted by: Anna Karlsson | 22 juni 2014 at 14:11