« Fett - dietistens tankar och hyfsat ny studie | Main | Veckans matmyt: man blir tjock av frukt! »

24 april 2014

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Anna Karlsson

Hej Karin!
Har du läst boken "matfrisk"?
I så fall, vad tycker du om de råd som ges där utifrån forskningsläget just nu?

Karin Byström

Hej!
Jag har inte läst den själv, men känner till den och har kollegor som läst den.
Kan inte uttala mig om hur de skriver kring rådande forskningsläge dock.

Karin Byström

Hej igen Anna!
Nu har jag boken i min hand. En vacker och inspirerande bok!

Det som blir lite klurigt är alla enstaka livsmedel som man radat upp, som eventuellt kan ha skyddande effekt. Det har gjorts laboratorieförsök som antytt detta, men man kan inte med säkerhet säga att t.ex. Gurkmeja kommer att skydda dig från cancer... det är ett för starkt påstående.

Ska bläddra vidare nu! :)

Erika

Hej!
Lite sent att fråga kanske, men vad säger ni dietister om "the china study"? Om ni har hört talas om den? Är animaliska produkter korrelerade med ex. cancer?

Anna Karlsson

Hej Erika!
Rött kött och charkprodukter ökar risken för coloncancer.

De kostråd som det finns evidens för är de Karin nämner ovan.

Ha det gott!

Erika

Tack för svar!

The comments to this entry are closed.