« Utbrändhet! | Main | Allt-i-ett-lax »

16 mars 2014

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Annica Långvall

För mig som har halva mitt yrkesliv på internet är det superviktigt att inte alltid kunna blo nådd. På jobbdagar njuter jag av att mobilen plingar till och jag får ett roligt jobberbjudande eller en kommentar på bloggen, men på helgerna vill jag inte "gå på högvarv", då behövs en paus för att det ska bli roligt igen när nästa vardag kommer. Hörde på tv att ungdomar får sömnstörningar pga sina smartphones och det är ju så tokigt när ett hjälpmedel blir något som istället skadar oss. Jag tror det är viktigt att inte alltid kunna bli nådd.

Agneta Frängsmyr

Ibland tänker jag att hjärnan är som en muskel. De flesta av oss är mycket noga med att musklerna behöver vila efter ansträngning och masserar dem när så behövs. Men vår stackars hjärna får sällan vila, den ska vara igång jämt! Just nu tränar jag på att ta mikropauser lite nu och då under dagen! både hemma och på jobbet. Funderar också på att köpa en gammaldags väckarklocka och låta mobilen sova i handväskan...

Anna Karlsson

Du svamlar definitivt inte, Agneta! Det kan vara en otrolig drivkraft att prestera och nå sina mål. Men det är väldigt lätt att bli "prestationsjunkie". Man behöver koppla av och koppla bort och bara vara för att höra sina egna tankar och veta vem man är och vad man känner. Läste ni Zandras berättelse i Naturvetarna? Jag länkade till den i mitt förra inlägg. Den berättelsen berörde mig djupt.

Ha det!

Anna K

Markus Kvist

Helt rätt, bra reflekterat. Ett vanligt "fel" i dagens samhälle är att vi många gånger mäts efter vad vi presterar istället för vad vi är. Att ständigt prestera kan dessutom vara kontraproduktivt. Vill ni läsa en bok om ämnet vila så läs Tomas Sjödins; "Det händer när man vilar".

Agneta Frängsmyr

Ja, läs Zandras berättelse! Det är otäckt lätt att hamna där, man vill ju göra sitt bästa och gärna lite till. Tomas Sjödin kan skriva enkelt om viktiga saker, gillar verkligen boken han skrev med Martin Lönnebo. Ska läsa den om vila också. Tack för påminnelsen , Markus!

The comments to this entry are closed.