Här kommer ett recept på en god och mättande ris- och bönsallad från min kollega Anica Nordin. Perfekt som tillbehör till grillat!
- 1 burk svarta bönor
- 2 portioner kokt ris
- ½ tärning hönsbuljong
Dressing:
- 3 msk olja
- ½ msk vitvinsvinäger
- ½ msk pressad citron
- 1 pressad/riven vitlöksklyfta
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- ½ tsk svartpeppar
- ¾ tsk salt
- ½ hackad lök
- ½ pkt djupfryst persilja
- Koka riset med buljong enligt
anvisning på förpackningen. - Låt ånga av.
- Spola av bönorna i kallt vatten. Låt
rinna av. - Blanda ihop de torra ingredienserna i
dressingen. - Tillsätt sedan olja, vinäger och
citron. - Rör ned ris, bönor, lök och persilja.
Låt gärna salladen stå och dra någon timme - den blir godare då. Salladen är god till grillade rätter eller som vegetarisk rätt tillsammans med tofu/keso och sallad.
Comments