Grillat är gott och vid ett sådant här väder som vi har haft de senaste veckorna vill man hellre stå ute vid grillen än inne i köket.
Här kommer tre förslag på snabba såser att servera till grillad kyckling, fisk, köttbit eller veggogrillat.
Ajvarsås
- ½ dl matlagningsyoghurt eller sojayoghurt
- 1 dl Ajvar Relish
Rör ihop matlagningsyoghurt eller sojayoghurt med Ajvar Relish. Servera!
Tomatsås
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 5-6 färska tomater, väl mogna.
- ½-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk hackad basilika, färsk eller fryst
Skär tomaterna i bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och pressa i vitlöken. Låt fräsa en stund. Tillsätt tomatbitar, salt och peppar och låt puttra ca 10 minuter. Tillsätt basilika. Rör om. Klart!
Tsatsiki / morotstsatsiki
- 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, alternativt sojayoghurt som fått rinna av i kaffefilter.
- Ca 2/3 gurka eller 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Skala och riv gurka eller morötter grovt. Gurkan behöver du "krama ur" eftersom den innehåller så mycket vatten. Blanda yoghurt / sojayoghurt, gurka/morot, salt, peppar och pressad vitlök.
Ha en trevlig helg!
Comments