Till frukost: 64 g frusna blåbär i havregrynsgröten, som fick gröten att svalna, samtidigt som blåbären tinade.
Till lunch: 300 g ärtsoppa "från tub", vilket består av 75 g gula ärtor. 1 blodapelsin à 110 g till efterrätt.
Till mellanmål på eftermiddagen: 1 apelsin à 110 g.
Till middag: 2 morötter (134 g) som jag bara skalade och åt som de var, bredvid den andra maten som bestod av bulgur och korvstroganoff.
Till kvällsfika: ½ mosad avokado (56 g) på knäckebröd, smaksatt med pressad citron, salt och peppar.
Tillsammans landar det på ca 540 g, vilket då uppfyller rekommendationen om att äta 500 gram frukt och grönsaker per dag.
Det här är ett exempel på hur det kan se ut, har du fler tips på hur man lyckas få i sig grönsaker, frukt och bär?
Det är alltid bra om man gör det till en god vardagsrutin. Då fungerar det bättre för mig.
Posted by: Sussie | 01 mars 2013 at 16:11
Hej Sussie! Det är ett jättebra tips. Tränar man in bra vardagsrutiner så går det "av bara farten" efter ett tag.
Hälsningar dietist Anna
Posted by: Anna Karlsson | 02 mars 2013 at 13:41