« Hur undviker man ohälsosamma trenddieter. | Main | UN Decade of Action on Nutrition »

20 oktober 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

VeronicaA

Jag har en fråga om just bovete. Jag är känslig mot just gluten under ägglossningen för det påverkar mitt humör pga av att jag är diagostiserad med pmdd. Tror ni bovete är bra supstitut då att äta. Är nämligen allergisk mot nötter, soja och dyligt.

Anna Karlsson

Hej Veronica!
Jag ska be en kollega som är bra på allergier att svara på din fråga, men
bovete är inte släkt med nötter eller soja utan närbesläktad med ängssyra och rabarber. I bovetet finns ett färgämne som kan orsaka allergiska reaktioner. Hela bovetekorn ska därför sköljas innan tillagning. Men du får nog testa dig fram. Bovete är ett mineralrikt livsmedel. Havre är ett annat bra alternativ.

Men frågan är om det verkligen är gluten som påverkar din PMDD eller om det handlar mer om blodsockerstabilitet? Oavsett vilket är det bra att du äter på det sätt som funkar för dig.

The comments to this entry are closed.